این مقاله توسط یک فرد ایرانی که خارج از کشور زندگی می کرد، چندین سال پیش نوشته شده است: انجیل متی فصل دوم آیات یک تا دوازده، اشاراتی دارد به مجوسیان که به مسیح ایمان آوردند، آنجا که می فرماید: "و چون عیسی ... تولد یافت، ناگاه چند مجوسی از مشرق به اورشلیم آمده، گفتند کجاست آن مولود که پادشاه یهود است زیرا که ستارۀ او را در مشرق دیده ایم و برای پرستش او آمده ایم ... مجوسیان بعد از شنیدن سخن پادشاه، روانۀ بیت لحم شدند که ناگاه آن ستاره که در مشرق دیده بودند پیش روی ایشان می رفت تا در بالای آن جایی که طفل بود رسید بایستاد. با دیدن ستاره بی نهایت شاد و خوشحال گشتند، به خانه درآمده طفل را با مادرش یافتند و به روی در افتاده او را پرستش کردند ...
ما ایرانیها شب آخر پاییز (سی ام آذر) را که شب اول زمستان است، شب یلدا می گوییم. در این شب دور هم جمع شده با خوردن چای و شیرینی و میوه شب زنده داری کرده جشن می گیریم و می گوییم چون این شب درازترین شب سال است وقت گذرانی کرده خوش می گذرانیم. این رسم از زمانهای بسیار قدیم میان ما ایرانیها متداول بوده و هست. ولی خودمان نمی دانیم این شب نشینی را به مناسبت تولد عیسی مسیح برگزار می کنیم.
در هیچ کتابی کلمۀ یلدا به معنی دراز نیامده ولی شعرا آن را به زلف یار، دراز و سیاه تشبیه کرده اند. خود کلمۀ یلدا در اصل یَلَدا بوده که "تولد شد او" معنی می دهد، که به مرور زمان تبدیل به یلدا شده، و مردم فراموش کردند که در اصل این جشن و شب نشینی را به مناسبت تولد عیسی مسیح برپا می دارند. این نکته نیز ناگفته نماند که افتخار ایمان به مسیح از طرف اجداد ما ایرانیها اینست که ما قبل از حواریونِ مسیح به او ایمان آورده ایم. توجه: در مقالۀ فوق این حقیقت فراموش شده که: سه روز بعد از جشن یلدا، شب تولد مسیح است که روز بعد (چهارم دی ماه) در تمام دنیا تعطیل عمومی است و مردم در کلیسا ها و خانه های خود تولد مسیح را جشن می گیرند. بنابراین، نوشتۀ این فرد ایرانی حقیقت دارد. در کتاب مقدس به زبان آشوری هم در باب دومِ متی، آیۀ اول کلمۀ یلیدَ به معنی تولد شد او آمده است. اختلاف سه – چهار روز، مجموع ساعات اضافی در قرنها می باشد.